EFF uživo: Kako protestovati i sačuvati se od policije

EFF ima live streaming sesiju razgovora o tome kako da se zaštitimo na protestima od policije. 17. oktobra 2024, četvrtak, po američkom vremenu 10-11 sati a po našem lokalnom vremenu od 19-20h, EFF će prenositi uživo diskusiju: Da li znate šta da radite ako ste podvrgnuti pretresu ili hapšenju na protestu? Kako da zaštitite svoje elektronske uređaje i digitalna sredstva pre, tokom i posle demonstracije. Naučite kako možete da izbegnete konfiskaciju ili prinudno brisanje medija i sačuvate privatnost svojih kretanja i udruživanja u našoj diskusiji sa Cooper Kuintin (EFF Senior Staff Technologist), Thorin Klosowski (EFF Security and Privacy Activist), Gillo Cutrupi (Greenpeace International Information Security Capacity Manager) i Lauren Regan (The Civil Liberties Defense Center Director).

Možeš se pridružiti uživo diskusiji registracijom na sledećem linku: Registracija. Ako ne možeš da se priključiš, snimak će naknadno postaviti na njihovom YouTube kanalu. EFF je organizacija koja brani gradjanske slobode u digitalnom svetu, slobodu govora na internetu, bore se protiv nezakonite špijunaže, razvijaju tehnologije koje unapredjuju slobodu. Možeš posetiti vebsajt EFF: Samoodbrana od špijunaže – stručni vodič za zaštitu vas i vaših prijatelja od špijuniranja na internetu: https://ssd.eff.org/

O govornicima:

Cooper Kuintin je istraživač bezbednosti i viši tehnolog od javnog interesa u laboratoriji EFF Threat Lab. Radio je na projektima uključujući Privacy Badger, Canary Watch i analizu kampanja zlonamernog softvera koje sponzoriše država, kao što je Dark Caracal. Kuper je govorio o bezbednosnim istraživanjima na prestižnim bezbednosnim konferencijama, uključujući Black Hat, DEFCON, Enigma Conference, ReCon, o pitanjima koja se kreću od otkrivanja IMSI Catcher-a do pitanja privatnosti fem tehnologije do novootkrivenih APT-ova. Takođe je objavljivan ili citiran u publikacijama uključujući: The New York Times, Reuters, NPR, CNN i Al Jazeera. Kuper je održao bezbednosne obuke za aktiviste, neprofitne radnike i ugroženu populaciju širom sveta. Prethodno je radio na izgradnji veb stranica za neprofitne organizacije, uključujući Greenpeace, Adbusters, the Chelsea Manning Support Network.

Thorin Klosowski je aktivista za bezbednost i privatnost u EFF-u, gde se fokusira na pružanje praktičnih saveta za zaštitu onlajn bezbednosti, uključujući rukovanje velikim delom samoodbrane od špijunaže. Pre nego što se pridružio EFF-u, Thorin je pokrivao privatnost i bezbednost za Wirecutter, a povremeno i za The New York Times, pišući većinu bezbednosnih uputstava Wirecutter’s security how-tos, objašnjenja i uputstava.

Gillo Cutrupi je trenirao nevladine organizacije i aktiviste u mnogim regionima više od 15 godina na nekoliko projekata bezbednosti i privatnosti. Trenutno je menadžer za kapacitete za bezbednost informacija u odeljenju za operacije u Greenpeace International-u. On takođe pruža podršku u oblasti informacione bezbednosti i obuke za brojne lokalne i regionalne advocacy groups, kao i veće organizacije i nevladine organizacije širom sveta. Sedište mu je u Briselu.

Lauren Regan je advokat za pokrete više od 27 godina i osnivač je i direktor parnica i zastupanja u Centru za odbranu gradjanskih sloboda. CLDC brani aktiviste za zaštitu životne sredine i socijalne pravde širom zemlje koji se suočavaju sa represijom države u državnim i saveznim krivičnim gonjenjima, SLAPP tužbama (korporacije koje tuže aktiviste u svrhu uznemiravanja), federalnim akcijama za gradjanska prava protiv nadzora policije i vlade nad aktivistima, otporom velike porote i još mnogo toga. Reganov jedinstveni rad služi da istakne i ojača potrebu za organizovanjem unakrsnih pokreta kako bi se spasila planeta i smanjila patnja svih živih bića. Ona trenutno pruža pravnu i stratešku organizacionu pomoć pokretima za klimu i socijalnu pravdu širom zemlje, uključujući Know Your Rights & Risks, legal observer, cop watch i mnoge druge treninge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *